Jagtridning i Roskilde Rideklub

Kom og rid jagt i det pragtfulde terræn med skove og marker omkring Ledreborg slot. Det er en gammel tradition, idet man her har redet jagter siden 1921. Jagtridning er spændende og udfordrende. Men alle kan være med blot hesten eller ponyen kan springe mindre forhindringer. En jagt varer omkring 2 – 2½ time, og man springer 25- 30 forhindringer, som ligger omkring 80 – 85 cm på de lette jagter og op til 1m på de øvrige jagter.

Jagtkalender 2019

• Søndag den 07.04.2019 – Let forårsjagt på Ledreborg.
  • Søndag den 26.05.2019 – Jagt på Ledreborg.
  • Søndag den 30.06.2019 – Sommerjagt Ledreborg
  • Søndag den 18.08.2019 – Let efterårsjagt i Bjergskoven. Mødested: Skullerupholm, Skullerupvej, Kirke Såby.
  • Søndag den 22.09.2019 – Rævehalejagt på Ledreborg med ridt efter rævehalen.
  • Lørdag den 19.10.2019 - Hubertusjagt på Ledreborg med Hubertusopløb og Hubertusfest om aftenen

Mødested: På Ledreborg ved parkeringspladsen ved indgangen til slotsparken for enden af Ledreborg Alle’.

Tid: Alle jagter begynder kl. 10.00 (deltagerne skal være klar 9.45).

Pris: Det koster kr. 100,- at deltage pr. rytter/hest. Følgebil koster kr. 20,-.

Følgefelt: Til alle jagterne er der et følgefelt, som rider efter jagtfeltet og følger den samme rute uden at springe forhindringerne. Følgefeltet er et godt alternativ for ryttere, som gerne vil have en god tur i terrænet, men som ikke vil springe.

OBS: Du deltager i jagtridning i Roskilde Rideklub på eget ansvar og egen risiko. Jagtudvalget og jagtlæggere kan ikke drages til ansvar for eventuelle uheld og skader i forbindelse med jagterne. Alle heste og ryttere skal være dækket af gyldig ansvarsforsikring.

Hvem kan deltage? + påklædning: Alle ryttere kan deltage i jagterne. Man skal ikke have rytterlicens, hestepas eller lignende for at ride jagter. Det eneste krav er, at man benytter godkendt ridehjelm. Påklædningen er hvide ridebukser og rød ridejakke. Hvis man ikke har rød ridejakke, kan man også bruge en ridejakke i en anden farve eller rød bluse.

Vil du vide mere?  Du kan finde mere information om vores jagter HER eller på Jagtens facebookgruppe HER
Du kan kontakte Jagtudvalgsformand Anders Bak Hansen
Mail: anders@roskilde-rideklub.dk

STORT TILLYKKE TIL ÅRETS HUBERTUSVINDER - METTE GREWAL & ZAIM EL KARMDAL OX

Lørdag d. 19/11 blev der fundet en ny hubertusvinder blandt jagtrytterne i Roskilde Rideklub, idet Mette Grewal kom først over målstregen ved årets omkring 700 meter lange hubertusopløb.

Jagten startede traditionen tro i slotsgården på Ledreborg, hvor rytterne samledes og fik oplysninger af jagtlægger og ”master” Jock Munro om jagtrutens længde og dens omkring 30 forhindringer. Samtidig fik rytterne en formaning om at ride fornuftigt til forhindringerne på grund af de regnvåde og glatte skovstier. Feltet blev anført af de to ”ræve” Simone Henriksen og Jes Sørensen, som red forrest for at vise de øvrige ryttere dagens jagtrute.

Blandt de forhindringer, som rytterne skulle springe, var der flere nye opbygget af tykke træstammer og kævler. Desuden var et stengærde, som man sprang allerede i 1960-erne, blevet genopbygget, så det atter blev en indbydende jagtforhindring, som hestene sprang godt på.

Rytterne fik en virkelig fin tur gennem Ledreborgs skove i det flotte og lune efterårsvejr.

Hubertusjagten afsluttedes med det legendariske opløb, hvor vinderne modtog dækkener og sadelunderlag

som præmier.

Den vindende Roskilderytter Mette Grewal modtog et flot rødt dækken skænket af ”Hestedoktoren”.

Andenpladsen gik til Janni Wolf Kessler på hesten Barbados.

Der var også et alternativt opløb. Her blev vinderen Lars Thaarbøl på hesten Chablis K. Han modtog ligeledes et flot rødt dækken skænket af ”Kesslers Kattepension”. Andenpladsen gik til Alexandra Pitzner-Münster på Becky.

Årets hubertusvinderen fik desuden ved den efterfølgende middag på Fasaneriet overdraget hubertuskæden. Hun indskriver sig dermed i klubben historie ved at få sit navn indgraveret på en sølvplade, der bliver syet på den hubertuskæde, som blev indstiftet i 1940.

Mogens Lerbech